Min kläddesign

Knälång klänning med assymetrisk skärning i bomullsjersey. Enfärgat tyg från Calletex.

Klänningen bakifrån.

Kofta i ribbstickad bomullsjersey med pärlbroderat maskinbroderi.

En ny sommarklänning i Linne i kombination med rutigt bomullstyg som jag lagt på snedden för att få rutorna på diagonalen. Slitsad med rutigt tyg i slitsen. Lös krage att ta på om man vill vara lite mer klädd. Klädda knappar i rutigt. Allt material från Calletex, Örebro. Broderi från Embroidery Library

Klänningen bakifrån med kragen på. Gångveck i bak med en klädd knapp som knäpps med en liten ögla i rutigt tyg. Vecket är i rutigt tyg på insidan.

Liten handväska i linnetyget som blev över från klänningen. Kul att leka med lite olika tyger och detaljer.

Kofta i muddväv till klänningen. Maskinbroderi med lite pärlbroderi som gör det lite 3-dimensionellt.

Skjortblus i smalrandig rosa "bäck o bölja" bomullstyg. Material från Sidencarlson i Sthlm.

Blus i viskos med volang och spets på infällningen. Blixtlås i ryggen och liten spets- klädd ståkrage. Material från Calletex, Örebro

Väska i vadmal. Hade tyg över från jackan och fixade då en väska. Lagom stor för att få plats med lita av varje. Bygel från Calletex, Örebro.

Jacka i Norsk Vadmal. Sydde den på 90-talet men eftersom den var väldigt sliten så har jag fixat till den. Bytte ut framstyckena i nederkanten på broderiet. Satte i nya ärmar, nytt mellanfoder och foder, nya fickor och ny fuskpäls runt luvan och i ärmarna. Känns som ny nu när det äntligen är lite vinter och man kan använda den egen. Har kjol och byxor till också.

Maskinbroderad kofta i stickad ull. Dekor med soutageband, ett band med lite päls samt på ärmarna en paspoalkant i päls. Har även satt lite svarowskistenar som glittrar när man rör sig. Stickad ull från Sidencarlsson, övrigt material från Calletex, Örebro

På ryggen har jag satt soutageband, kantband med päls och lite svarowskistenar.

Vid handleden på ärmen har jag sytt på en broderad dekorbit med paspoalkant i fuskpäls samt lite svarowskistenar.

Morgonrock i bomullsfrotté med krage och belägg i satin. Maskinbroderad ficka. Material från Calletex, Örebro

Kjol i ulltyg. Paspoalerad söm i fram som avslutas med ett paraplyveck. Maskinbroderad lavendeblomma på utsidan av vecket. Skjortblus i randig bomull.

Paraplyvecket. Ofta är ju paraplyveck gjorda som motveck. Eftersom det här inte är centrerat valde jag att göra det som efterveck i stället. Paspoalen och vecket är gjort i ett mönstrat sidentyg.

kofta i kokt ull dekorerad med swarowskistenar och Rhinestoneblixtlås.

Jacka i ett möbeltyg och kjolen i ullcrepe. Jackan är dekorerad med lite swarowskistenar också. Möbeltyget från Calletex och kjoltyget från Sidencarlsson.

En bomullsblus i smalrandig "Bäck o Bölja" tyg. Lite blusjacka att ha utanpå ett linne eller lätt sommarklänning. Tyg från Sidencarlsson och knappar från Calletex

Blus i bomullstyg med tryckta rosenknoppar. Lite volanger och "vingärmar", skönt på sommaren. Allt material från Calletex, Örebro

En V-ringad blus med Chelseykrage. Blusen i bomullstyg. Har lagt ett band under kragen som jag knutit i en rosett. Ganska praktiskt eftersom man kan byta band och färg beroende på vad man har till.

T-shirt med maskinbroderad infällning. Kragen i bomullstyg i övrigt sydd i bomullsjersey med 5% elastan. Köpte tyget på mässan i Älvsjö.

Ännu en top. Sydd i bomullsjersey med en sjömanskrage i Bomullstyg. Samma mönster som i jerseyn men "negativt". På infällningen i muddväv, har jag broderat en båtratt. Allt material från Calletex, Örebro

Top i jersey med sjömanskrage i bomullstyg. Allt material från Calletex, Örebro

Ännu en T-shirt i jersey. Jag har valt att använda en randig muddväv som är lite kraftigare och har lite struktur. Har använt vanligt bomullstyg till krage och dekor. Allt material från Calletex, Örebro

Köpte en täcksömsmaskin i höstas och då känns det så roligt att sy i jersey, när slutresultatet blir bra. Började med den här rosa och fortsatte med 3 till i olika färger. Så roligt!

Vad härligt det är med ett "tyglager" hemma. Behövde några nya T-shirts och grävde lite i skåpet. Det här är resultatet. 4 T-shirts i bomullsjersey. Kragar är kombinerade med bomullstyg, knäppslå också i bomullstyg. Eftersom det är tillsammans med jersey har jag lagt det på snedden för att få det lite elastiskt. Allt material från Calletex, Örebro

Tunika i mönstrad silkeplätterad bomull, typ sweatshirtmaterial. Sidstycken och bakstycke i sweatshirtmaterial. Lite stretchspets på kragen, fickor och muddar. Kragen kan ligga som här eller stå upp.

Kofta i bomull. En ribbstickad muddväv som ger lite struktur till tyget. Maskinroderade blommor som jag kompletterat med glaspärlor. Soutageband i vitt o guld och metallknappar. Jag gjorde infodringen i elastisk spets för att det inte ska bli för tjockt tyg i kanterna.

Klänning i boomull/lin. Princesskärning och knäppning fram.

Klänning i bomull/lin. Öppen i ryggen med korslagda band som täcker behåbanden

Gjorde en resa till Karibien och sydde då de här klänningarna. Klänning i bomull. Likadan som föregående men i annat tyg.

Klänningen bakifrån. Jätteskönt i värmen med en öppen rygg.

Ok i bak och ett motveck som knäpps fast med en knäppslå.

Har broderat fjärilar på beläggen snyggt och dekorativt om man vill ha kappan uppknäppt. Man kan också välja att knäppa den.

Klänningen med påknäppt krage.Kragen har paspoalerade knapphål, broderi både i fram och i bak. Kantad med marinblått/guld soutageband. Kragen har en söm på axeln för att kunna få en vanlig krage i nacken samt en sjömanskrage. Även kragen i Linne/Viskos.

Koftan i muddväv. Rund hals. kantad med Marinblått/guld soutageband. Maskinbroderad med samma mönster som på kragen men dessutom pärlbroderad för att skapa lite effekter.

Sydde en form av duffelbag med axelrem till klänningen. Tycker att det passar till den här sjömansinspirerade klänningen. Så roligt att tänka ut och designa den här outfiten. Väskan är fodrad och har 2 fickor på utsidan och 3 inuti. 2 med blixtlås och en med tryckknappar.

Klänningen framifrån med kragen på.

Klänningen sedd bakifrån med maskinbroderad sjömanskrage.

Väska av tyget och provbroderat till kragen som blev över. En ganska stor och praktisk väska. Det vita tyget på båda sidor är fickor med blixtlås och inuti finns 2 fickor. Broderiet på den här sidan är detsamma som klänningskragen på ryggsidan.

Virkad strandjacka i bomullsgarn. Började virka på semestern i nov och nu är den färdig lagom till sommaren.

Kjol, blus och jacka. jackan är fodrad med samma tyg som blusen.

Kjol i kritstrecksrandigt ulltyg. Korsande sidstycken som ligger på diagonalen. Knappar som dekoration. Tyg från Calletex, Örebro

Chanelinspirerad jacka i ett ulltyg som jag köpte i Aten för några år sedan. Tresömsärm, kviltad, handsydda knapphål, kedja i nederkanten och en bandkant där jag köpte ett band och fyllde i med en lila tråd som jag drog ur tyget.

Linne i siden med infällning i fram för att matcha den draperade blusen. Känns bra att ha under blusen så att man kan röra sig utan att man riskerar "fri insyn" när man böjer sig.

Solklänning i Bomullssatin med stretch. Avskuren i midjan och korslagda hängselband i ryggen. Kjolen har knäppning med knappar i bak. Tyg från Sidencarlsson.

Maskinbroderad kofta i ribbstickad muddväv av bomull. Broderiet är maskinbroderat och kompletterat med pärlor och paljetter.

Jacka i ett mönstrat tyg i blandmaterial. Svarowskipaspoaler vid knäppslån och på kragen. Material från Sidencarlsson, Stockholm

Västklänning i Siden/Bomulls tyg inköpt i Indien för många år sedan. Polotröjan är köpt

På ryggen har jag broderat en slejf och sytt på. Har satt på några svarowskistenar som highlight i broderiet.

Ett linne att ha under koftan. Sydd i muddväv och maskinbroderad. Har sytt en vågformad kant i alla kantavslutningar. Se under sömnadstips för mer info. Allt material från Calletex.

Kofta i bomullsjersey. Började med ett litet broderi men växte ut till maskinbroderi + pärlbroderi för att lyfta fram broderiet.

Nu är det dags att börja med vårkläderna. Bra att börja med lite inspiration från tidigare projekt. En vårdräkt i Linne med inspiration av sekel-skiftet.

Vårdräkten bakifrån.

3 klänningar från samma grundmönster. Med några få detaljer, mer eller mindre tidskrävande, kan samma mönster ge klänningar med helt olika utseende. Allt material från Calletex, Öebro

Har äntligen gjort klart väskan till klänningen jag sydde förra sommaren. Sydd i denim, blommigt respektive mörkblått. Innerfickor med blixtlås och en utanpåficka , också med blixtlås. Material från Calletex, Örebro

Hade en kurs i att sy en Chaneljacka efter konstens alla regler. Gjorde då den här steg för steg för att kunna visa steg för steg. Allt material från Calletex.

Nu är klänningen färdig. Sydd i linne och maskinbroderad. Tyg från Calletex

Samma klänning bakifrån.

Orkidén stämde så väl ihop med klänningen och jackan att jag inte kunde motstå att ta ett kort.

Lila sidenjacka med liten ståkrage i samma nyans som snoddarna på toppen. Pärlbroderi på jackan i samma mönster som toppen.

Här rullar de senast inlagda sömnadsprojekten.
Allt annat hittar du under de olika menyalternativen till vänster.


 

Lisbeth Jokinen 03.03.2015 09:24

Jag gillade den rosa kavajen. Väldigt snyggt med broderiet upptill. Fantastiskt.

Erna Berger-Sundin 03.03.2015 08:38

Sidan är lika fräsch som dina kläder! Kommer att bli roligt att titta in då och då.

Eta 11.03.2015 08:58

Hej Erna
Tack för dina uppmuntrande kommentarer. För mig är ju färg både livsbejakande och uppiggande och kanske behövs det att någon bryter mot allt det svarta

Erna Berger-Sundin 03.03.2015 08:36

Härliga plagg och livsglada färger. Man piggnar omedelbart till! Här har du fått utlopp för din fantastiska kreativitet! Framåt marsch gäller nu!

Gun Körberg 05.08.2013 23:26

Snyggt

| Svar

Senaste kommentarer

20.04 | 00:21

Hej jag bor i Florida .jag skulle så gjärna rita byx mönster efter mitt mått.
Hur mycket kostar det?
Jag hittade Youtube vidio och försökte men det kom inte rät

01.03 | 10:46

Hur gör du i hörnen?

29.12 | 21:47

Så många fina klänningar du har sytt.Köper mina tyger på Calletex och har sett dej i många fina kläder.

12.11 | 17:23

Så mycket vackert du skapat. Vet ej var du håller hus. Men var hittar man jacka Chanel i större storlek ? 0703723974. Ritar du mönster åt andra intresserad om