Min kläddesign

Festklänning i grönt Thaisiden. Veckplattor i cremefärgad siden, fläta i halsringningen med svarowskistenar i grönt och crystal clear. Stenar även på veckkplattorna

V-ringad halsringning i ryggen med en blomma som avslutning på flätan. Knäpps i ryggen med en vit svarowskiblixtlås.

Halsringningen framifrån.

Motvecken i cremefärgad siden och med svarowskistenar 2 i fram, 2 i bak och ett i var sida.

Trenchcoatinspirerad vårkappa i lila ull med maskinbroderade lavendel på. Dubbelknäppt, infällda stolpfickor, vändsydda knapphål med en liten pärla som dekoration. Epåletter, maskinbroderi på oken, ifyllt med pärlor för att få det 3 dimensionellt

Ok i bak och ett motveck som knäpps fast med en knäppslå.

Har broderat fjärilar på beläggen snyggt och dekorativt om man vill ha kappan uppknäppt. Man kan också välja att knäppa den.

Maskinbroderat och ifyllt med pärlor.

Oket i bak är också maskinbroderat och ifyllt med pärlor.

Klänning med marint tema. Avskuren i midjan, dubbla bystveck och insnitt i midjan. Ficka med stolpe i midjeinsnittet på kjolen. Veck lagda åt sidan från fickan till fåll. I bak har jag ett gångsprund. Inspiration från en 50-talsmodell. Sydd i Linne/viskos med soutageband till dekor. Material från Calletex

Klänningen med påknäppt krage.Kragen har paspoalerade knapphål, broderi både i fram och i bak. Kantad med marinblått/guld soutageband. Kragen har en söm på axeln för att kunna få en vanlig krage i nacken samt en sjömanskrage. Även kragen i Linne/Viskos.

Närbild på kragen i fram.

Kragen bakifrån broderade segelbåtar med spinnakersegel.

Till klänningen sydde och broderade jag en kofta med samma motiv som på kragen. Koftan är sydd i en ribbstickad bomullsmuddväv. För att kunna vika upp slaget på koftan har jag satt en mörkblå spets på insidan i stället för en invikt kant. Dekorerat koftan med samma marinblå/guld band som på kragen.

Koftan i muddväv. Rund hals. kantad med Marinblått/guld soutageband. Maskinbroderad med samma mönster som på kragen men dessutom pärlbroderad för att skapa lite effekter.

Sydde en form av duffelbag med axelrem till klänningen. Tycker att det passar till den här sjömansinspirerade klänningen. Så roligt att tänka ut och designa den här outfiten. Väskan är fodrad och har 2 fickor på utsidan och 3 inuti. 2 med blixtlås och en med tryckknappar.

Vad ger man i present till ett par som har nästan allt? Jag broderade handdukar med monogram och datum och lade till lite annat.

Klänningen framifrån med kragen på.

Klänning med smal axelband i linne. Inspirerad av ett mönster från Vogue 1951. Till klänningen finns en lös krage som knäpps fast på knapparna vid bysten. Material från Calletex, Örebro

Klänningen sedd bakifrån med maskinbroderad sjömanskrage.

Väska av tyget och provbroderat till kragen som blev över. En ganska stor och praktisk väska. Det vita tyget på båda sidor är fickor med blixtlås och inuti finns 2 fickor. Broderiet på den här sidan är detsamma som klänningskragen på ryggsidan.

Virkad strandjacka i bomullsgarn. Började virka på semestern i nov och nu är den färdig lagom till sommaren.

Broderade på våffelmönstrat bomullstyg och sydde en ny Paradhandduk. Roligt och inspirerande med lite sommardetaljer. Material från Calletex, Örebro

Broderade tomater och gjorde den här spishandduken.

Köpte några handdukar billigt och dekorerade dem med broderi, band och brodyr för att passa ihop med "flaskförklädena".

Kjol, blus och jacka. jackan är fodrad med samma tyg som blusen.

Kjol i kritstrecksrandigt ulltyg. Korsande sidstycken som ligger på diagonalen. Knappar som dekoration. Tyg från Calletex, Örebro

Chanelinspirerad jacka i ett ulltyg som jag köpte i Aten för några år sedan. Tresömsärm, kviltad, handsydda knapphål, kedja i nederkanten och en bandkant där jag köpte ett band och fyllde i med en lila tråd som jag drog ur tyget.

Fodret är likadant som blusen. Effektfullt, tycker jag.

Linne i siden med infällning i fram för att matcha den draperade blusen. Känns bra att ha under blusen så att man kan röra sig utan att man riskerar "fri insyn" när man böjer sig.

Solklänning i Bomullssatin med stretch. Avskuren i midjan och korslagda hängselband i ryggen. Kjolen har knäppning med knappar i bak. Tyg från Sidencarlsson.

Klänningen bakifrån. Grön paspoal längs med knäppkanten som matchar knapparna.

Stickväska och stickfodral med plats för det mesta. Stickfodral för både rundstickor och vanliga stickor. Finns fler bilder under fliken för Broderier och Allt möjligt. Material från Calletex, Örebro

Maskinbroderad kofta i ribbstickad muddväv av bomull. Broderiet är maskinbroderat och kompletterat med pärlor och paljetter.

Jacka i ett mönstrat tyg i blandmaterial. Svarowskipaspoaler vid knäppslån och på kragen. Material från Sidencarlsson, Stockholm

Västklänning i Siden/Bomulls tyg inköpt i Indien för många år sedan. Polotröjan är köpt

På ryggen har jag broderat en slejf och sytt på. Har satt på några svarowskistenar som highlight i broderiet.

Jacka i ett möbeltyg och kjolen i ullcrepe. Jackan är dekorerad med lite swarowskistenar också. Möbeltyget från Calletex och kjoltyget från Sidencarlsson.

Blus i bomull med maskinbroderi. duchessband och svarowskistenar. Allt material från Calletex.

Blusen bakifrån. Röda knappar o broderi på axlarna.

kofta i kokt ull dekorerad med swarowskistenar och Rhinestoneblixtlås.

Ännu ett linne. Den här gången i viskos jersey. Material från Calletex, Örebro. Det märks att jag längtar efter sommaren.

Ryggen på linnet är väldigt fin, tycker jag. Lite svårt att få ihop men snyggt när det väl är snott på rätt sätt.

Ett linne att ha under koftan. Sydd i muddväv och maskinbroderad. Har sytt en vågformad kant i alla kantavslutningar. Se under sömnadstips för mer info. Allt material från Calletex.

Kofta i bomullsjersey. Började med ett litet broderi men växte ut till maskinbroderi + pärlbroderi för att lyfta fram broderiet.

Nu är det dags att börja med vårkläderna. Bra att börja med lite inspiration från tidigare projekt. En vårdräkt i Linne med inspiration av sekel-skiftet.

Vårdräkten bakifrån.

Blus i Bomull/siden med draperad krage, dold knäppning och ett broderat knapphål med en liten fågel. 3/4 lång ärm och lite rosa satinband som dekoration. Material från Calletex

3 klänningar från samma grundmönster. Med några få detaljer, mer eller mindre tidskrävande, kan samma mönster ge klänningar med helt olika utseende. Allt material från Calletex, Öebro

Har äntligen gjort klart väskan till klänningen jag sydde förra sommaren. Sydd i denim, blommigt respektive mörkblått. Innerfickor med blixtlås och en utanpåficka , också med blixtlås. Material från Calletex, Örebro

Hade en kurs i att sy en Chaneljacka efter konstens alla regler. Gjorde då den här steg för steg för att kunna visa steg för steg. Allt material från Calletex.

Nu är klänningen färdig. Sydd i linne och maskinbroderad. Tyg från Calletex

Samma klänning bakifrån.

Orkidén stämde så väl ihop med klänningen och jackan att jag inte kunde motstå att ta ett kort.

Jag satte ett grönt foder i jackan. Tycker om kontrasten och att leka med färgkombinationer. Det gröna fodret stämmer bättre med bandet än vad det ser ut på bilden.

Lila sidenjacka med liten ståkrage i samma nyans som snoddarna på toppen. Pärlbroderi på jackan i samma mönster som toppen.

Lite snygga accessorarer till det lila.

Här rullar de senast inlagda sömnadsprojekten.
Allt annat hittar du under de olika menyalternativen till vänster.


 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lisbeth Jokinen | Svar 03.03.2015 10.24

Jag gillade den rosa kavajen. Väldigt snyggt med broderiet upptill. Fantastiskt.

Erna Berger-Sundin | Svar 03.03.2015 09.38

Sidan är lika fräsch som dina kläder! Kommer att bli roligt att titta in då och då.

Eta 11.03.2015 09.58

Hej Erna
Tack för dina uppmuntrande kommentarer. För mig är ju färg både livsbejakande och uppiggande och kanske behövs det att någon bryter mot allt det svarta

Erna Berger-Sundin | Svar 03.03.2015 09.36

Härliga plagg och livsglada färger. Man piggnar omedelbart till! Här har du fått utlopp för din fantastiska kreativitet! Framåt marsch gäller nu!

Gun Körberg | Svar 06.08.2013 01.26

Snyggt

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.09 | 12:42

Hej vilken underbar sida och så tydligt visat! :)
Men var hittar jag litteraturlistan?

Mvh Ingrid

...
23.08 | 14:54

Hei. Kanskje litt på siden, men har du en hjemmeside på din billedkunst.
Hilsen Nancy

...
01.07 | 14:52

Chaneljacka ska det såklart vara...

...
01.07 | 14:51

Hej!
Hur mckt tyg går det åt till en chanelhacka?

...
Du gillar den här sidan